Modele qimeve

flokët publike shpesh është ndryshimi i Dytë i dukshëm në moshën e pjekurisë, zakonisht Brenda DISA muajve të thelarche. Kjo është referuar si pubarche. Qimeve janě zakonisht të dukshme të parë së bashku Labia. Qimet e para janě të përshkruar si fazë Taner 2. Faza 3 është arritur zakonisht Brenda një 6-12 muajve, Kur qimet janě shumë të shumta për numërimin dhe paraqiten në tumë publike si. Nga fazë 4, i qimeve të dendour të mbushur trekëndësh “publike”. Faza 5 të bëjë me përhapjen e flokëve publike në kofshë dhe në DISA Raste si flokët e barkut lart drejt kërthizë. Në Rreth 15% të vajzave, flokët më të Herme publike duket se Fillon zhvillimin e gjirit. Për Djem, një androgjen i quajtur Testosteron është hormoni kryesor i Seksit.

Ndërsa testosteroni prodhon ndryshime të Errësira Djem`karakterizuar si virilisation, një Produkt të konsiderueshme të métabollizmit Testosterone në meshkuj është estradiol, Edhe PSE Nivelet e rritet më vonë dhe më ngadalë se në Vajzat. Mashkull “gufon rritje” Fillon Edhe më vonë, përshpejton më ngadalë, dhe zgjat më shumë para se të siguresave Epiphyses. Edhe PSE djemtë janě mesatarisht 2 cm më të shkurtër se Vajzat para se të fillojë puberteti, meshkujt rriten mesatarisht Rreth 13 cm (5, 2 Inç), më shumë se femrat. Pjesa më e Madhe e këtij ndryshimi Seksit në lartësi të rritur është i atribuohen një fillim më vonë i gufon rritjes dhe një progresion të ngadalshme të përfundimit, një rezultat i drejtpërdrejtë i të rritet më vonë dhe të rriturve të Ulta dhe Nivelet mashkull e estradiol . Dritëro Agolli në jetën Frymore arriti moshën e Leon Tolstoit dhe të Viktor Hygoit. I përmend këta dy EMRA shkrimtarësh të mëdhenj botërorë, PASI për letërsinë tonë Edhe Dritëroi ynë, si dhe shumë Pak EMRA të tjerë në letërsinë shqipe, është i tillë. Fama e TIJ e justifikon një krahasim të tillë. Për vlerat që Solli në letërsinë Shqipe. Ai është një shkrimtar me një krijimtari të Madhe dhe Mjaft i dashur në masën e lexuesve që do të udhëtojë nëpër kohëra. DY nga dallimet më të rëndësishme në mes pubertetit të vajzave dhe djemve të pubertetit në moshën në të cilën AJO Fillon, dhe stéroïde Kryesore Seksit të përfshira. Por Dritëroi NUK Ishte Dogmatik.

Besonte në idealet, por në të gjitha sjelljet dhe veprat e TIJ, mbeti Dritëro. Ishte dhe një tolérant i madh. Me até tolerancë të skajshme Edhe ndaj kundërshtarëve, Edhe miqve që më pas i dilnin kundërshtarë, dritëroi mbeti i papërsëritshëm. Sepse ka ndodhur që i kanë dalë Edhe kundërshtarë dhe ai i ka Falur. Dritëroi dinte të Falte, madje Edhe i justifikonte DISA… sëmundjet kronike Mund të vonojë pubertetit në të dy djemve dhe vajzave. ATA që përfshijnë inflamacion Kronik ose të ndërhyjnë me të ushqyerit të ketë efekt të fortë. Në botën perëndimore, sëmundje nxitëse zorrë dhe tuberkulozi janě të njohur për të Tillé një efekt në shekullin e kaluar, ndërsa në Zonat e pazhvilluara të Botës, infeksione kronike parazit janě të përhapura.

Gjëndra veshkave janě një burim i Dytë për të hormoneve Steroide. Maturimit të veshkave, e quajti adrenarche, zakonisht i paraprin gonadarche në mes të fëmijërisë. Rruajtja NUK është një alternativë e mirë për fytyrën. Ndoshta është një mit që qimet do të bëhen më të Trasha, por AJO që është e Sigurt është se lëkurën do ta ndiesh Gjithmonë të ashpër.